Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Flemingről és ...

 

Egyszer egy skót parasztgazda kint dolgozgatott a földjen, pont úgy mint minden nap, keményen és nagy lendülettel, hogy a családjának kenyeret tegyen az asztalára. Flemingnek hívták.

 

Egy nap amikor ügyét végezte a földjén segítségkiáltást hallott a szomszédos mocsár felől és odasietvén látta hogy egy fiú gyerek derékig a sárban segítségért kapálózik.

 

Fleming azonnal a fiú mentésére sietett és egy hosszú kötelet dobott neki amivel kihúzta a sárból. Az ijedt fiú megköszönte és hazament.

 

 

 

Másnap egy kiválóan felszerelt jó kinézésű 4 lovas hintó állt meg Fleming mellett amint a földjén dolgozott, kiszállt belőle egy jól öltözött úriember és a következőt mondta Felming-nek.

 

- Köszönetem és hálám jeléül, amiért megmentetted a fiam életét, szeretnék adni neked valamit és azért jöttem megtudjam mire van leginkább szükséged.

 

Fleming erre csak azt mondta, hogy ő bizony elvan a földjével és nem jár az ilyenért fizetség amúgy sem mert jó szándékú és jó szívű ember fizetség nélkül is megteszi ezt hogy segít egy bajba jutott fiún.

 

Közben megérkezett Fleming fia az ebéddel és az idegen látva a fiút a következőt mondta Fleming-nek.

 

Tudod mit, nem adok én fizetséget Neked ezért, hanem úgy látom ez a fiú gyerek olyasmi idős mint az enyém és a jótettedért kitaníttatom, pont úgy mint a sajátomat. És így is tett.

 

 

 

Így történt, a szegény Fleming farmer fia a londoni Szent Mária kórház orvosi fakultásán kapta meg az orvosdoktori diplomáját ahol el is helyezkedett mint orvostanár és gyógyító. A neve egyébkent Alexander Fleming, igen, az a Fleming, aki a penicillin felfedezésével örökre beírta a nevet a tudomány nagy könyvébe és munkájáért megkapta a Nobel díjat, nem is beszélve arról hány életet mentett meg a szerével.

 

 

 

Néhány évvel Fleming felfedezése után a fiú akit a mocsárból húzott ki Felming apja súlyos tüdőgyulladásba esett és bizony penicillin nélkül valószínűleg meghalt volna a betegség súlyosságát és erős szivarozását figyelembe véve. Akkor már volt penicillin, szerencsére, és hogyan hívták az úriembert aki Fleminget is és a saját fiat is a legjobb iskolákba iratta? Lord Randolph Churchill, aki a fiának a Winston nevet adta és Anglia miniszterelnökeként vezette az egyesített erőket Németország és a fasiszták ellen.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.