Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KAPNI, ELVENNI
A bölcselő, miközben a boltban vásárolt, politikus ismerősével találkozott. Utóbbi felháborodottan mesélte: mennyi mindennel vádolják, pedig mindenét, amije csak van, hazától kapta! Ő azután sohasem hagyta el az arany középutat, mert elítéli a szélsőségeket!
A bölcselő mosolygott, majd pedig megjegyezte:
- Hát te azután nem futsz a szomszédba egy kis csacsicsalamádéért! Amit szereztél, azt a hazától nem kaptad, hanem elvetted. A te arany középutad pedig igencsak fent volt, van, míg a mienké itt, lent. A két arany középút között azért van egy kis különbség!
A politikus nem vette szívére a dolgot, mivel nem is szokta ezt tenni a dolgokkal, hanem, ha értékesek, zsebrevágni azokat, ha értéktelenek, akkor pedig otthagyni. Elnevette magát:
- Hát, látod, én nem felejtettem ám el a mondást, amit az iskolában tanultunk: "Szemesnek áll a világ, vaknak alamizsna"!
- Így igaz, - bólintott a bölcselő - kis módosítással. Szemesnek áll, sőt, fekszik a világ, amíg a világ vak, és beéri alamizsnával!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

The non-therapeutic walk shelved went postal interactions.

(everiyi, 2019.05.24 00:40)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without A Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Online</a> mzo.qwkx.tanmesek.eoldal.hu.ptm.zv http://mewkid.net/buy-prednisone/

sss

(sss, 2010.04.07 11:43)

sss