Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mások hibájának kijavítása

 

Volt egyszer egy fogadó, melyet Ezüst Csillagnak hívtak. A tulajdonos minden tőle telhetőt elkövetett, hogy minél több vendéget csábítván nyereségessé tegye vállalkozását: a szállás kényelmes volt, a kiszolgálás szívélyes, és az árak elfogadhatók, de mindhiába. Kétségbeesésében elhatározta, hogy kikéri egy bölcs tanácsát. Miután a bölcs végighallgatta bánatos történetét, azt javasolta, hogy változtassa meg a fogadó nevét.
- Az lehetetlen - mondta a fogadós. - Nemzedékek óta Ezüst Csillag a neve, mindig is így ismerték az egész vidéken.

 

- Nem - állította a bölcs határozottan -, mostantól fogva Öt Harangnak fogod hívni, a bejárat fölé pedig felakasztasz hat harangot.

 

- Hat harangot? Ez aztán az abszurdum. Ugyan már minek tenném?

 

- Csak próbáld ki, és meglátod - mosolygott a bölcs.

 

Nos, a fogadós megpróbálta. És a következőket tapasztalta. Aki csak elment a fogadója mellett, mind betért, hogy felhívja egy hibára a figyelmét, gondolván, hogy előtte még senki más sem vette észre. Bent azután kellemesen érintette őket a szívélyes kiszolgálás, és ottmaradtak egy kis felüdülésre, megadván ezzel a fogadósnak azt az anyagi sikert, amit korábban mindhiába keresett.

 

Kevés dolog van, amiben nagyobb örömünket leljük, mint a mások hibáinak kijavításában.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bactefort Magyarországon: vásárlói vélemények és értékelések, hogyan használja

(RosemaryAitchison, 2018.11.17 19:20)

Chocolate Slim formájában sárga tabletták, hogy 3-szor egy nap, 30 perc, minden étkezés előtt kontrollálni az étvágyat. A gyártó azonban kimondja, hogy a tabletta este a legfontosabb. További információ: . Ez a jelzés származik, a jelentése az a tény, hogy a legtöbb ember hízik, mert eszem el sokat az este folyamán, valamint az érkezését a vacsora, már lenyelt egy csomó kalóriát. <a href=http://infazavr.org/magyarorszag>mint ez</a> Hondrocream – Hatások. – Stimulálja az izületi porcok helyreállítódását – Leszámol a fájdalommal és a gyulladással – Enyhíti az izomgörcsöket Ahogy látja, a Hondocream egy olyan termék ami elfeledteti velünk fájdalmainkat. Viszont vegye figyelembe, hogy ez mind csupán a gyártó véleménye. Biztos lehet benne, hogy minden gyártó szuperlativuszokban fog beszélni a termékéről.