Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit szólnál, ha a szüleid meghívnának egy jó kis vasárnapi ebédre, majd sejtelmesen mosolyogva azt mondanák, hogy nagy hírük van a számotokra ( jönnek a tesóid is) Pontosan ez történt azzal az angol újságírónővel, akinek a cikkét mostanában olvastam.


A család szépen összegyűlt, a gyerekek meg elgondolni sem tudták, hogy mi az a nagy hír, ami miatt a szüleik ilyen titokzatosak. Velük sosem történik semmi. Tiszta unalom az életük. A legnagyobb izgalom az éltükben, ha néhány új virágot hoz a begónia.
A szülők az ebéd befejezése után bejelentették, hogy mostantól másképp szeretnének élni. Ezért aztán szépen eladják a családi házukat. Egy kisebb lakásba költöznek Londonba és vesznek egy hajót. Végre itt az ideje, hogy körülhajózzák a földet.
A gyerekek iszonyatos röhögésben törtek ki, mert azt hitték ez valami kis tréfa. Ám hamar kiderült, hogy nem az. A szülők tényleg eladták a házat, vettek egy hajót majd elindultak a világ körül.
Anyukájuk, akiről eddig el sem tudták képzelni, hogy kalandvágya meghaladhatja egy új süteményrecept kipróbálását kivirult. Apukájukat mintha kicserélték volna. Néha küldtek képeslapot vagy E-mailt egy-egy exotikus szigetről.És ha aggódtak is a gyerekek miatt ez nem nagyon látszott rajtuk.
Míg a gyerekek dolgoztak, a szülők boldogan vitorláztak a nagy vizeken.
És a gyerekek elgondolkodtak. Valahogy természetes volt, hogy a szüleik mindig ott vannak, lehet rájuk számítani, lehet tőlük kölcsönkérni. De hogy boldogok- e azt még sosem kérdezték.
A szülők 3 év múlva hazatértek. Újra süteményillat töltötte be a lakást. De a gyerekek már másként néztek a szüleikre. Valahogy észrevették, hogy ők is emberek és nem csak szülők. Nekik is vannak álmaik. Álmaik, amiket valóra váltottak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

1067 bp. Terez krt 11

(Faludizsuzsanna, 2016.02.09 22:31)

Veszprém

(Keresztény Magocska, 2015.07.08 16:38)

Nagyon tetszett nekünk,köszönjük !

Berekböszörmény

(Balogh Laura, 2015.04.14 16:26)

Az élet könnyünek látszik...de a lélek nehezebb

ibolya.jancso@facebooc.com

(jancso ibolya, 2014.01.24 13:27)

mami7090@tvn.hu

(Jolimama, 2011.07.02 21:50)

http://mami7090.blog.xfree.hu/
Nagyon tetszenek a történetek, engedélyt szeretnék kérni, hogy a blogomban felhasználhassam, természetesen a forrást megjelölve.
Várom a választ, a blogot beírtam. Üdvözlettel: Jolimama